نامه افشاگرانه مديرمسيول هفته نامه ساقي خطاب به استاندار آذربايجان شرقي

 مسعود برزگرجلالي - مديرمسئول هفته نامه ساقي

info@saghiweekly.com

استاندار محترم آذربايجان شرقي
جناب آقاي مهندس معمارزاده

سلام عليكم
هفته گذشته تبريز شاهد يکي از پرحادثه ترين هفته هاي خود پس از انقلاب بود و در عرض 2 ساعت نظم و آرامش و امنيت در سرتاسر شهر بر هم خورد و شيشه هاي اکثر بانکها در مسيرهاي اصلي شکست و عده اي زخمي و عده اي دستگير و يک جريان هماهنگ يا ناهماهنگ اعتراض خود را از وضع موجودشان بدينگونه به مديران کشور و استان رسانيدند.
اما آنچه در اينگونه حوادث تاکنون تجربه شده و مي شود اين است که مسئولين کشور بويژه استان بدون بررسي و آسيب شناسي و دريافت پيام هاي آشکار و پنهان آن هيچ خم به ابروي شريف نياورده و تنها به ماست مالي کردن وقايع و موضوعات پيش آمده اکتفا کرده و هيچ تعمق و تعقل در چرايي و چگونگي ايجاد اينگونه حرکتهاي آشوب طلبانه و به ظاهر انقلابي به مخيله خود راه نمي دهند و مي خواهند با اعلام اينکه چند نفر انگشت شمار و نفوذي که از آن سوي مرزها آمده بودند, مشکلات خود را به گردن نمي دانم که؟ و اجنبي و ... بيندازند و به غائله مثلا خاتمه دهند.
جناب آقاي استاندار, يقينا خبر داريد و يا به شما اين خبر نرسيده که در همه اين آشوب هاي خيابانها در سطح شهر و شکستن شيشه هاي بانکها و مراکز دولتي و آتش زدن خودروي پليس و ضرب و شتم مامورين انتظامي نکته بسيار بارز و قابل تعمق و شايسته تحليل کارشناسانه و دلسوزانه اي بود و آن اينکه مردم عادي و رهگذر و کوچه و بازار, در برابر اين بي نظمي ها و تجاوز به حريم امن مراکز دولتي و خصوصي, اعتراضي نکرده و مقابله مردمي با موضوع نداشته و بي تفاوت به اين ناهنجاري هاي اجتماعي فقط تماشاگر اين صحنه ها بوده و احتمالا از ديدن چنين صحنه هايي لذت هم مي بردند.
آيا به راستي مي دانيد چرا چنين بود؟ مطمئنا اگر در بطن و متن اين تظاهرات و اعتراضات و آشوب ها و جنجالها و سنگ پراندن ها و شيشه شکستن ها و آتش زدن ها و ... بوديد حتما اين بي تفاوتي قاطبه مردم را مي ديديد و آنگاه در خلوت و تنهايي خود با خدايتان قطعا اين علامت سوال بزرگ در ذهنتان نقش مي بست که: چرا مردمي که در تمام عرصه هاي سرنوشت ساز از اول انقلاب تاکنون در صحنه حاضر و ناظر و همدوش دولتمردان بودند, اينک اينچنين بي تفاوت و فقط ناظر شده اند؟
اينجانب به جهت انجام رسالت انقلابي و ميهني و ملي خويش و به جهت ايفاي نقش مطبوعاتي خود و به قداست قلم که خداوند تبارک و تعالي بر آن قسم ياد کرد مي خواهم صميمانه و بعنوان يک برادر کوچک بطور تيتر وار به چند علت از علل بروز چنين حوادثي تنها ازبعد اينکه چرا مردم بي تفاوت شده اند ؟ اشاره کنم شايد مورد توجه واقع شده و در تنهايي خود با خداي خويش ما رانيز از دعاي خير خود بي نصيب نفرمائيد. انشاءالله .

1_ وقتي مامور راهنمايي و رانندگي که از آموزشهاي اوليه آداب اجتماعي محروم بوده و با دست آويز قرار دادن دهها نوع جريمه قانوني, با بي احترامي و تحقير به جريمه کردن مردم پرداخته و هيچ ارزشي به احساس انساني آنها ندارد و باعث ايجاد عقده در مردم مي شود و هر روز شاهد هزاران نوع از اين برخوردها هستيم آيا بنظر شما اين مردم که به زور و توهين و تحقير جريمه شده اند , روزي اعتراض خود را و عقده هاي خود را خالي نخواهند کرد؟
2_ زماني که مردم در طبقات ساختمانهاي متعدد دادگستري علاف و سرگردان بوده و سالها طول مي کشد تا به حق و حقوق آنان رسيدگي شده و زمانيکه با برخوردهاي ناشايست و از روي هوي و هوس برخي قضات دادگستري روبرو شده و با برخورد ناشايست برخي از آنان که هيچ ندارند مگر آن قدرت پوشالي و خالي صندلي و ميز قضاوت که در جايگاه علي (ع) نشسته است هر بار از ساختمان دادگستري عصبي و ناراضي بيرون در مي آيد آيا انتظار داريد که در برابر تخريب اموال عمومي توسط هر کس با هر عقيده يا ايده اي اعتراض خواهد کرد؟
3_ زماني که مديران دلسوز و شايسته و صادق و حافظ بيت المال, از صحنه مديريت و خدمت با دسيسه شياطين و خناسان حذف شده و به جاي آنان مديران ظاهرساز و بي لياقت و سودجو و منفعت طلب به هر نام و عنواني که باشد سر کار مي آيند آيا انتظار داريد خود آن مدير حذف شده يا خانواده او يا کساني که او را به صداقت و سلامت مي شناسند و اين نوع برخوردهاي غيراسلامي و غيرقانوني را با آنان مي بينند آيا از صداي شکستن شيشه هاي يک مرکز دولتي آب سردي بر زخم دل آنان پاشيده نمي شود.
و آيا صداي شکستن اين شيشه ها به نظر شما نمي تواند صداي عدالت باشد؟
4_ خداي امروز همان خداي ميليونها سال پيش است و همان خدايي است که انقلاب را پيروز گردانيد و همان خدايي است که خرمشهر را آزاد کرد و همان خدايي که غرب و اروپا را هر روز پيشرفته تر مي کند.
قطعا براي او مسلمان و مسيحي و يهودي و حتي بي دين فرق نمي کند و عدالتش عدالت است و به قول مرحوم مطهري عدالت همچون ذرات پراکنده در فضا است که روزي به هم برخورد کرده و نيروي حاصل از اين برخورد حادثه اي و انقلابي و دگرگوني اي پديد مي آورد.
اين خدا هر جا ببيند که ظلم و بي عدالتي انجام مي شود به خشم آمده و ديگر برايش گورباچف و ريگان و بوش و صدام و موسي و عيسي و عرب و عجم و مسلمان و غيرمسلمان و تبريز و تهران فرق نکرده و آنچه مقدر الهي است خواهد شد.
5_ زماني که در حيطه مديريت جنابعالي در سطح استان با مديران دلسوز به آرمانهاي امام راحل (ره) برخورد غير اصولي شده و از صحنه حذف مي شوند و هيچ وقعي به گذشته پاک و سالم آنان که مي توانستند مثل برخي مقربين نظام! دست در بيت المال داشته و يک شبه راه صد ساله را طي کنند اما نکردند و بر نفس خود غالب شدند و حتي دست متجاوزين به بيت المال را کوتاه کردند آيا اين مديران عزلت اختيار کرده و گوشه نشين, دوباره بخاطر شما آقاي معمارزاده استاندار, از جان و مال خود گذشته و به برخورد با بر هم زنندگان نظم اجتماعي مي پردازند؟

6_ زماني که جلوي چشم مردم در اثر بي کفايتي و بي لياقتي برخي مديران, ميلياردها تومان به شهر و بيت المال ضربه مي رسد اما آقاي استاندار و دستگاه عريض و طويل استانداري و بازرسي و اطلاعاتي خم به ابرو نمي آورند آيا باز هم انتظار ندارند که به هر بهانه کوچکي شاهد عقده گشايي هاي مردم نباشيم؟
7_ عدم پذيرش انسان گونه مردم و مراجعين در دستگاههاي اداري استان و برخورد قلدرمابانه و خائنانه و سرگردان کننده در برخي تشکيلات دولتي تحت امر جنابعالي آيا نمي تواند خود به تنهايي عامل يک خيزش مردمي در اعلام نارضايتي نسبت به شما و نوع شما باشد؟
8_ نارضايتي مردم از وضعيت عمومي مراکز خدماتي مانند بيمارستانها و ... که بدليل عدم توجه مسئولين ذيربط, بيمار در دست صاحبش از دنيا مي رود و ما هر روز بدليل بي لياقتي و خيانت عده اي شاهد از دست دادن مردم در بيمارستانها هستيم آيا باز هم انتظار داريم مردم در برابرعده اي به زعم شما اراذل و اوباش از خود مقاومت يا حساسيتي نشان دهند؟
9_ عدم وجود مراکز تفريحي سالم براي جوانان و مثلا عدم وجود يک محل مطمئن در کل استان شما که دختران بتوانند در آنجا تفريح و بازي و سرگرمي داشته باشند و انرژي هاي طبيعي خود را تخليه کنند آيا نمي توانند بعنوان يکي از علل اين حوادث و خودي نشان دادن آنان در جامعه باشد؟
10_ زماني که دختر و پسري که تازه عقد مقدس زناشويي بسته اند بايد ماهها سگ دويي کنند تا چندرغاز وام مثلا ازدواج از يکي بانکها دريافت کنند و چند برابر اين پول بايد تحقير و بي شخصيت شوند آيا اين جوانان نمي توانند به يکي از اين سنگ پران ها تبديل شوند؟
11_ با وجود فرار مغزها از استان و فرار مديران شايسته از استان و خالي شدن عرصه هاي مديريتي و هدايتي در استان و شهر تبريز آيا چه کساني را خواهيد داشت تا به جاي آنان بتوانند مردم را و جوانان را دور هم جمع کنند و طرحي نو براي آنان و براي آينده آنان بيندازند؟
12_ فعال نبودن برخي معاونين و مديران کل استانداري براي شناسايي نقاط ضعف و قوت استان و جلب و جذب افراد شايسته براي خدمت و ارتباط با مردم آيا نمي تواند يکي از عوامل لجام گسيختگي هاي اجتماعي باشد؟
13_ زماني که مردم با دلسردي از دادگستري ها براي احقاق حق خود, به مديريت استان و مراکز بازرسي و نظارتي پناه برده و انتظار دارند مشکلات آنان در اسرع وقت و بطور کارشناسي حل و فصل شده و آنان را از دست برخي مديران نالايق و کارکنان مسئله دار در برخي دستگاههاي دولتي رها سازند و مشکلات آنان را حل کنند و چنين محلي و چنين جايگاهي را با اين ويژگيها نمي يابند آيا بنظر شما آه و نفرين آنان بر سر نمازشان نمي تواند اندک اندک جمع گردد و آنگهي دريا شود؟
14_ زماني که کسي پايش به کلانتري و شهرداري برسد و براي حل يک مشکل کوچک بارها تحقير شود و ساعتها و روزها وقت خود را بايد جلوي يک مامور يا کارمند بي سواد و کم مايه بگذراند تا درخواست قانوني او را پاسخ دهند آيا بنظر شما اين فرد و اينگونه افراد در بروز حوادثي مشابه حوادث هفته پيش استان و تبريز از خود چه حساسيتي نشان خواهند داد؟


15_ زماني که صدا و سيماي استان به جاي تقويت فرهنگ و زبان آذربايجاني به تهيه برنامه هايي مي پردازد که سر تاسر لودگي و کم مايه و بي مايه نشان دادن اين فرهنگ غني و مردمان دلاور آن است و همه شاخصه هاي يک فرد آذري در شخصيت فردي به نام « هوشي »خلاصه مي شود آيا انتظار داريد باز هم رگ غيرت مردم بجنبد؟ آيا از خود تاکنون پرسيده ايد که اين رسانه ملي در استان جهت تقويت هويت ديني و ملي آذربايجان چه کار کرده؟


16_ آقاي استاندار, وقتي زمينه اعلام حضور گروههاي قومي به مناسبتهاي مختلف به طور کاملا قانوني و تحت نظارت دستگاههاي ذيربط داده نشده و بدليل عدم تدبير مسئولين مثلا موضوع هر ساله قلعه بابک به يک جريان ضد نظام و ضد امنيت کشور تبديل مي شود آيا باز هم انتظار داريد که مردم به دنبال بهانه اي براي اعلام اعتراض خود نباشند؟
17_ زماني که برخي مديريتهاي استان با توسل به آراستگي ظاهري خود به ظواهر اسلامي و شعار مذهبي, حداکثر استفاده را از بيت المال نموده و عقده هاي دوران کودکي و جواني خود را در چند روز مديريت خويش بر مجموعه اي از يک دستگاه دولتي خالي مي کند و استاندار و فرماندار هم مي بيند و نمي خروشد آيا فکر نمي کنيد که اينجا خدا مي بيند و بلاخره خواهد خروشيد؟
18_ زماني که بيکاري جوانان به جاي اينکه به برنامه اصلي دولتها جهت حل و رفع تبديل شود به يک ابزار سياسي براي پيروزي در انتخاباتها تبديل مي شود و هر روز بر تعداد بيکاران جامعه افزوده مي شود آيا فکر نمي کنيد اين جوانان بيکار و محروم از ابتدايي ترين امکانات اجتماعي, پرتاب سنگ و شکستن شيشه يک مرکز دولتي را بهترين تفريح و دلخوشي براي خود بدانند؟

19_ زماني که مواد مخدر براحتي در دسترس مردم بوده و ميانگين ابتلا به اعتياد هر روز کمتر و کمتر شده و به سن 13سالگي در کشور مي رسد آيا خانواده بچه هاي اين مرز و بوم که دولت را عامل اصلي در عدم برنامه ريزي براي جوانان مي داند و با ديدن صحنه هاي اغتشاش و بر هم خوردن نظم عمومي از خود حساسيتي نشان خواهند داد؟ و وقتي خانواده آنان بر اثر اعتياد يکي از فرزندان کلا از هم پاشيده مي شود آيا پاشيده شدن نظم جامعه براي او مهم جلوه خواهد کرد؟
20_ و کلام آخر اينکه وقتي موقع تحويل سال پدر يک خانواده در تبريز فرزندان و همسر خود را بدليل فقر و فلاکت از بين برده و خود را نيز حلق آويز مي کند و حقيقتا يک فاجعه انساني در اين شهر رخ داده و هيچ نهاد فرهنگي و سياسي به آسيب شناسي موضوع نپرداخته و ائمه محترم جماعات و روحانيون معزز و متفکران و دانشمندان حوزه و دانشگاه اعتراض نکرده و شوراي هماهنگي سازمان تبليغات استان بيانيه اي صادر نکرده و صدا و سيماي منفعل و بي خاصيت استان, هيچ ککي از او گزيده نشده و فرمانداري و استانداري موضوع را به طور جدي پيگيري نمي کند آيا باز هم انتظار داريد عرش الهي به لرزه درنيامده و يک سوسک بي ارزش! عامل هشداري براي مسئولين مسلمان و شيعه و علي چي و حسين چي و نماز جمعه خوان و شب زنده دار و ... نمي شود؟!
همچنان که فرعون با آن همه تفرعني که کرد بوسيله يک پشه نابود شد!


والسلام علي من اتبع الهدي